Loes van Delft draagt een Jennifer Hoeve® haarwerk

Gepubliceerd op 15 februari 2015 om 16:30

Loes van Delft draagt JENNIFER HOEVE® haarlokken

Kunstenares Loes van Delft kreeg op haar 21ste de award voor Best Global Artist tijdens de International Art Fair en hoeft sindsdien niet meer te smeken of galeries haar werk willen ophangen. De aanvragen komen zelfs uit Parijs en New York.

 

Een jasje voor Justin Bieber

Wat heeft de award voor Best Global Artist voor je carrière betekent? 
‘Veel. Vooral galeries vinden het belangrijk. Door een prijs weten ze dat je kunst de moeite waard is. Toch is dit niet dé reden van mijn succes. Ik heb het vooral te danken aan mijn groei op Twitter, Facebook en Instagram. Daardoor kwam ik bijvoorbeeld ook in aanraking met Justin Bieber. Ik heb zelfs een jasje voor hem gemaakt.’

Loes, een vrolijke verschijning in een stoer leren jasje. zocht contact met mij op omdat ze haar eerste tentoonstelling in een galary in amsterdam had. Ze is gek op mooi, vol en lang haar. Ik vroeg haar om langs te komen en toen ik haar werk had bekeken en haar zelf zag, dacht ik direct dat de Bleu mermaid lokken helemaal bij haar zouden passen. Ze is artistiek, mooi en inmiddels een enorm succesvolle kunstanaar. 

 

Nederland mag trots zijn op zo'n jonge ondernemende kunstenares met glamour van wereld omvang.

 

Hoe zou je je werk omschrijven?
‘Dat vind ik lastig. Ik hoor vaak dat het lijkt op streetart, maar daar ben ik het niet mee eens. Streetart wordt gekenmerkt door dikke lijnen en de kleuren komen vaak direct uit de pot. Ik verfijn mijn kunst wel echt door het gebruik van dunne lijnen en mengkleuren. Misschien gaat het meer richting popart.’
Wat is je favoriete werk van dit moment?
‘Mijn favoriete werk is meestal mijn meest recente werk. Dat is nu een logo met allemaal vrolijke, lieve kleuren. Ik wil niet alleen op doek werken, dus tegenwoordig beschilder ik ook logo’s en jassen. En dus ook een jas voor Justin Bieber.’


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.