5 Tips om je Hairpiece te wassen

Gepubliceerd op 15 maart 2019 om 14:27

5 TIPS OM JE HAIRPIECE TE WASSENAls je een Hairpiece hebt, wil je deze natuurlijk zo lang mogelijk  mooi houden. Het is daarom belangrijk dat je de volgende stappen goed volgt.

Onthoud goed dat een Hairpiece bestaat uit duizenden dunne haartjes. als je dit zomaar in een bak met water gooit, zitten al deze haren direct door elkaar heen en eindig je met een enorme klit. Dit komt omdat een haar een capillair vat is. Makkelijk uit gelegd, het is een soort rietje. Dan is het ook belangrijk om te weten dat zodra haar vochtig word het het haar gaat opzwellen, en als het haar droog is, het haar weer in gaat krimpen. Nou begrijp je vast meteen, dat als je het haar niet in 1x helemaal nat maakt, je haarwerk behoorlijk in de knoop kan gaan zitten. 

Zorg er dus altijd voor dat alle haren recht hangen, en dat of al het haar nat is, of al het haar droog is, voordat je het kamt.

Daarom adviseren wij ook altijd om je haar in een vlecht te doen als je er mee gaat zwemmen. Dan houd je in ieder geval de haren weer lang.

"Altijd beter om zonder te gaan zwemmen, maar soms is de situatie niet anders"

TIP 1

Borstel het haar goed door, net zolang totdat je er heel makkelijk doorheen gaat met je borstel.

TIP 2

Maak het haar geheel nat, niet een klein beetje, maar helemaal zeiknat. Wij hebben hier speciale diepe wasbakken voor, ik ga ervan uit dat jullie deze niet hebben thuis. Kies er dan voor om je hairpiece, lacewig of v-part mee te nemen onder de douche. 

Dit maakt het makkelijker, omdat je dan de haren kan laten hangen. Als je het in een ondiepe wasbak doet, liggen de punten van je haren op de bodem van de wasbak, de haren gaan door elkaar heen liggen. Je loopt dan het risico dat het haar gaat klitten.

Dit wil je altijd voorkomen, omdat je maar twee handen hebt, met 1 hand hou je je haarstuk vast en met de ander moet je borstelen. Daarnaast zijn haren hele dunne kwetsbare draadjes. Je wilt niet dat deze door hard borstelen en trekken gaan breken.

TIP 3

Wrijf onze Shiny Shampoo over het haar heen. Je hebt niet veel nodig. 

TIP 4

Pak nu je borstel en borstel de shampoo door het haar heen. Op deze manier, blijven de haren in de juiste richting zitten en zorg je er ook voor, dat alle haren voorzien worden van de shampoo. Je ziet en voelt vanzelf als alle haren gepakt zijn. de haren vallen nu in mooie dikke slierten.

Spoel het haar hierna grondig uit.

Herhaal dit proces met onze Magical Mask.

TIP 5

Het allerbeste is het om je haarstuk, lacewig of v-part aan de lucht te laten drogen.

Makkelijk als je haar bv na het wassen over de douche kop hangt, dan druppelt het nog na, zonder dat je hier last van hebt.

Komt dit kwa tijd niet uit, draai hem dan in een handdoek en droog hem dan met de fohn. Fohn langs het haar met je fohn op een lauwe stand.

Uiteraard kun je bij ons in de salon ook eerst eens langskomen om te passen, wij hebben een speciale showroom en heel veel Lacewigs, Hairpieces en V-Parts op voorraad. Daarnaast zijn wij al ruim 25 jaar gespecialiseerd in maatwerk, dus als het idee wat jij in je hoofd hebt er niet bij zit, ontwerpen wij jouw unieke Lacewigs, Hairpieces en V-Parts .


«   »